Nettsiden kommer snart i et nytt design. Les mer om vårt nye Corporate Brand her.

[wpseo_breadcrumb]

Hus og hjem + Radio = sant

Studien «Radio driver søk» viser at lydannonsering gir en økning i søkevolum og at det stort sett er mest effektivt å annonsere i ukedagene.

Heidi Thomassen

Head of analytics

Publisert 21. desember 2023

Studien tar for seg mange bransjer og de to bransjene som kommer ut med det høyeste søkevolumet er «Klær og innredning». Totalt en økning i søkevolum på 41% etter å ha vært på radio.

Aktørene under «Klær og innredning» var Furniture Place, Johnells, Kids Brandstore og Parfym. Det var økning for alle, men stor spredning og økningen lå mellom 8% og 178% (snitt 41%).

Vide og generelle søkeord i en tidlig søkeprosess har høyere kost per klikk, det er større konkurranse om klikkene, det er utfordrende å være relevant nok og det resulterer i lavere konverteringsrate. Mens målrettede søk, inkludert navn på merkevarer (og ofte fulgt av et bredere søkeord), har liten konkurranse om synlighet, lavere pris per klikk og markant høyere konverteringsrate på trafikken.

Studien er basert på en økonometrisk modell. Den har studert annonsørenes sesong, trender og medievalg to år tilbake i tid. Dette gir en svært omfattende datamengde med variasjoner av for eksempel medietrykk og mediekombinasjoner, noe som igjen gjør at modellen kan si hva det individuelle søk-bidraget til lydannonsering er.


Kilde: Bauer Sverige, HowCom

Få tilgang til hele rapporten her: